Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Měření vlastností tuhých a kapalných paliv (biopaliv)
Horák, Jakub ; Štelcl, Otakar (oponent) ; Moskalík, Jiří (vedoucí práce)
V současnosti existuje velké množství normalizovaných metod měření vlastností paliv. S přibývajícími novými metodami se už tak nepřehledná problematika měření vlastností paliv stává ještě nepřehlednější. Tato bakalářská práce se proto zabývá problematikou měření energetických vlastností tuhých a kapalných paliv (biopaliv). V úvodu práce je provedena rešerše tuhých a kapalných paliv (biopaliv). Rešerše je zaměřena na popis jednotlivých druhů paliva, jejich vlastností a možností úpravy do konečné podoby vhodné pro spalování. Další část se zabývá vzorkováním paliv, které rozděluje na odběr vzorků a přípravu vzorků pro laboratorní zkoušení. Poslední část popisuje metody měření vybraných energetických vlastností paliva a provádí výběr vhodných metod. Metodika měření vybraných vlastností je následně ověřena v laboratoři.
Měření vlastností tuhých a kapalných paliv (biopaliv)
Horák, Jakub ; Štelcl, Otakar (oponent) ; Moskalík, Jiří (vedoucí práce)
V současnosti existuje velké množství normalizovaných metod měření vlastností paliv. S přibývajícími novými metodami se už tak nepřehledná problematika měření vlastností paliv stává ještě nepřehlednější. Tato bakalářská práce se proto zabývá problematikou měření energetických vlastností tuhých a kapalných paliv (biopaliv). V úvodu práce je provedena rešerše tuhých a kapalných paliv (biopaliv). Rešerše je zaměřena na popis jednotlivých druhů paliva, jejich vlastností a možností úpravy do konečné podoby vhodné pro spalování. Další část se zabývá vzorkováním paliv, které rozděluje na odběr vzorků a přípravu vzorků pro laboratorní zkoušení. Poslední část popisuje metody měření vybraných energetických vlastností paliva a provádí výběr vhodných metod. Metodika měření vybraných vlastností je následně ověřena v laboratoři.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.